Incirrina live at Underflow

Friday -
December
15,
2017
21:00
Underflow Record Store & Art Gallery

Incirrina underflow low

Incirrina live at Underflow

Οι Incirrina είναι ένα νεοσύστατο synth duet αποτελούμενο από τους Γιώργο Κατσάνο και Ειρήνη Τηνιακού.Η αγάπη τους για τον ηλεκτρονικό ήχο και τα synthesizers τους οδήγησε να ενώσουν τις μέχρι τώρα διαφορετικές πορείες και καταβολές τους και να δημιουργήσουν αυτό το μουσικό σχήμα . Με όχημα την ποίηση του William Blake (επιλογές από τα “Songs of experience” ,”Poetical Sketches” και “Songs and Ballads”) και με την χρήση analog και digital synthesizers, η μουσική τους κινείται σε dark electro-experimental ύφος όπου τα ambient ηχοτοπία εναλλάσσονται με τραγούδια με έντονο beat.

Incirrina:
Ειρήνη Τηνιακού- synthesizers,voice
Γιώργος Κατσάνος- synthesizer,drum machine,samples, voice.

Special guest- Mike Πούγουνας [Flowers of romance/New Zero God]

https://www.youtube.com/watch?v=x08R_vtIFj8
https://incirrinaband.wixsite.com/incirrina
https://www.facebook.com/Incirrina-511612652552771/

Παρασκεύη 15/12

Είσοδος: 8 ευρώ

Έναρξη : 21:00

facebookevent

Βιογραφικό

Γιώργος Κατσάνος
Ο Γιώργος Κατσάνος είναι πιανίστας,πολυοργανίστας και συνθέτης.Έχει δημιουργήσει τρία προσωπικά άλμπουμ, ''BLUR'' (2007) , ''RUSTY MEMORIES'' (2012), “COCOON” (2017). Παίζει πιάνο , harmonium, synthesizers, sampler, music boxes, vibrandoneon .Με την μουσική του δημιουργεί μινιμαλιστικούς ηχητικούς χώρους, πολλές φορές ακροβατώντας ανάμεσα στην απόλυτη σιωπή,την επανάληψη, και κυρίως την ''γλυπτική'' αναδόμηση του ήχου.
Είναι αριστούχος απόφοιτος του BERKLEE COLLEGE OF MUSIC της Βοστώνης. Υπήρξε μαθητής των J. Arcarro, L.Taylor, H. Crook. Επίσης είναι πτυχιούχος κλασικού πιάνου και έχει σπουδάσει κλασικά κρουστά στο ωδείο Αθηνών .Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ, με δισκογραφική παρουσία ''Όπως η θάλασσα" (1998) ,"Cartoon" (2001), "Dialogue'' (2006), καθώς και δημιουργός της μουσικό-θεατρικό-εικαστικής ομάδας LOST CIRCUS . Έχει συμπράξει καλλιτεχνικά και δισκογραφικά με τους Λένα Πλάτωνος, Φοίβο Δεληβοριά, Νότη Μαυρουδή, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Θάνο Ανεστόπουλο, Μιχάλη Μοσχούτη, Γιάννη Αναστασάκη, Silent Move (Β.Τζαβάρας και Γ.Παξεβάνης) και έχει συνεργαστεί ως ενορχηστρωτής με τους Κωνσταντίνο Ρήγο στην μουσικοχορευτική παράσταση ''American Dream'' που παρουσιάστηκε στην Λυρική σκηνή και με τον Βασίλη Βαφέα στην θεατρική παράσταση "Γυναίκα μυστήριο'' του John Cassavetis.
Είναι δημιουργός του cinematic jazz group ''ΕΟS'' με δισκογραφική παρουσία ''Μusica Μecanica'' (2007) και με πολλές συμμετοχές σε μουσικά φεστιβάλ (Sync Festival, Τεχνόπολις 2007 , Jazz Festival -Τήνος 2010 και 2015) και φεστιβάλ κινηματογράφου (πχ με την ταινία του Fritz Lang ''Metropolis" και “The unchanging sea” του Griffith στον κινηματογράφο ''Τριανόν'' στο φεστιβάλ «Αυτοσχεδιασμός και σινεμά» (2012), στο Φεστιβάλ “In Mute στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (2014), στον πολυχώρο ΚΕΤ με την ταινία “A man with a movie camera”(2016) και με την ταινία “Nosferatu” του Murnau. Έχει επίσης συμμετάσχει στο φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικής μουσικής Deteriorate Sound Festival ( Six Dogs 2013) και στο European Musical Saw Festival (Βιέννη, 2015).
Έχει συνθέσει μουσική για τα ντοκυμανταίρ του Μένιου Καραγιάννη «Αρίκα Α» (2013), «33,333» (2016) και «Πατρίδα από μάρμαρο»(2017), καθώς και για την ταινία μικρού μήκους «Πλυντήριο Ψυχών» (2017) του Γ.Γαϊτανάρου.
Έχει συνθέσει μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις «Θησέας» της Α.Παραβά (2014) και «Σε είδα» του Γ.Γαϊτανάρου( θέατρο Κινητήρας, 2013)
https://www.youtube.com/watch?v=krH6Y2K3vXw
https://vimeo.com/65391266
http://georgekatsanos.bandcamp.com/
http://georgekatsanos.bandcamp.com/album/rusty-memories
http://georgekatsanos.bandcamp.com/album/blur
https://vimeo.com/114779871

Ειρήνη Τηνιακού

Απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Παν/μίου Αθηνών και πτυχιούχος πιάνου και ανώτερων θεωρητικών.Σπούδασε σύνθεση στο Richard Strauss Konservatorium του Μονάχου ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Έχει λάβει 2ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν.(1993) και βραβεία σύνθεσης από το Deutsches Museum του Μονάχου(2003) και στα «Εργαστήρια Σύγχρονης Μουσικής» (Αθήνα,2005).
Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο της Δανίας (φεστιβάλ «Ήλιος», Τεχνόπολις 1999).Έχει κάνει μεταγραφές και ενορχηστρώσεις για έργα που έχουν παιχτεί από το σύνολο εγχόρδων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής,το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λαμίας, την Ορχήστρα Πατρών, την Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου.
Ως πιανίστα έχει συνεργαστεί με ποικίλα μουσικά σχήματα σε συναυλίες και στη δισκογραφία («Χάνομαι γιατι ρεμβάζω», “Mandigo”, «Άβατον», “einshoch6” ),καθώς και με τον Θάνο Ανεστόπουλο στις 2 τελευταίες εμφανίσεις του («Από τις ρίζες ως τα άνθη του Καλού», θέατρο «Παλλάς» και Μονή Λαζαριστών, 2016)
Στο θέατρο έχει συμμετάσχει ως πιανίστα στην παράσταση «Η Ξένη» σε σκηνοθεσία Μ.Γεμεντζάκη (Νέο Ελληνικό Θέατρο, 2008), στην παράσταση “Insenso” σε σκηνοθεσία Μ.Μαρμαρινού ((Φεστιβάλ Αθηνών, Ιούλιος 2012), στο θεατρικό αναλόγιο «Έγκλημα και Τιμωρία: Η νουάρ πλευρά των μεγάλων Ρώσων σε σκηνοθεσία Γ.Λασπιά (θέατρο «Αγγέλων Βήμα» 2015),στην παράσταση No one cured των Δ.Καμαρωτού και Α.Μουτούση(θέατρο «Θησείον»,2011).Από το 2012 είναι μέλος της ομάδας «Τσιριτσάντσουλες» και του συγκροτήματος Tsiri Band ,με το οποίο,πέρα από συναυλίες, έχουν συμμετάσχει σε παραστάσεις και ταινίες της ομάδας.Έχει επίσης συνθέσει την μουσική για την παράσταση «Η Μαύρη Τσαρίνα» (2014).
Ως performer έχει εμφανιστεί στις παραστάσεις “ODC…after Homer” (σκηνοθεσία Έ.Παπακωνσταντίνου, μουσική Δ.Καμαρωτός, Φεστιβάλ Fringe Εδιμβούργου και Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας,2002) ,«Κασσάνδρα-Gig»(σκηνοθεσία Α. Μουτούση και Δ.Καμαρωτού, Θέατρο Λιθογραφείο -Πάτρα ,2004 - και Μουσείο Μπενάκη -Αθήνα 2005) και στην performance The Garden των Β.Κόκκα και Γ.Μελανίτη (Ευγενίδειο Ίδρυμα, Δεκέμβριος 2005).
Συνεργάζεται με τον μουσικό Νίκο Γιούσεφ με τον οποίο έμφανίζονται ως ντουέτο
(πιάνο-μουσικό πριόνι) και έχουν παίξει σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα (πχ Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης -2012, Σινε Φιλίπ -2011,Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός- 2010 ,“Six Dogs”-
2013) στο Παρίσι (Halle des Epinettes de Issy Les Moulineaux και στον καθεδρικό ναό Espace Culturel Saint-Sauver de Correntin Celton-2011) και την Βιέννη (“European Musical
Saw Festival”, Ιούνιος 2015)
Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε συναυλίες στην Γερμανία και την Αθήνα.
Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό album “Antinomy” με το project Ward Of Cause (μουσική δική της και ποίηση του Κων/νου Λόντου.)

https://soundcloud.com/user-513798751/sets
http://tsiritsantsoules.gr/tsiriband/
http://www.youtube.com/watch?v=qRTlTbnpAKs
https://soundcloud.com/tsiri-band
https://www.youtube.com/watch?v=AfuEmz44rDk

share: