1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής, ΤΕΕΤ Φλώρινας: “κάποιο χρόνο μετά”

1ο Εργαστήρι Ζωγραφικής Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας: κάποιο χρόνο μετά….
11 Ιουλίου έως 16 Σεπτεμβρίου 2017Το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕΤ) και ο χώρος Τέχνης Underflow θα παρουσιάσoυν την έκθεση 1ο Εργαστήρι Ζωγραφικής Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας: κάποιο χρόνο μετά…. Στην έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2017 (11 Ιουλίου έως 16 Σεπτεμβρίου 2017), παρουσιάζουν έργα τους 23 απόφοιτοι του 1ου Εργαστηρίου του ΤΕΕΤ στο χώρο του Underflow Record Store & Art Gallery στην Αθήνα (Καλλιρόης 39, απέναντι από το Φιξ).
Το κάλεσμα ήταν ανοικτό σε όλους τους απόφοιτους με μόνη προϋπόθεση τα έργα που θα παρουσιαστούν να έχουν δημιουργηθεί ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή τους. Με αυτό τον τρόπο καταγράφεται η συνέχεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας πέρα από το ακαδημαϊκό πλαίσιο και δίνεται μια ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε και πάλι όλοι όσοι εργαστήκαμε τόσα χρόνια στην Φλώρινα
Το 1ο Εργαστήριο έχει ως έδρα το Μεσονήσι, ένα οικισμό δέκα περίπου χιλιόμετρα μακριά από την Φλώρινα. To 1o Εργαστήριο χρησιμοποιεί μια διαδικασία όπου η διδάσκεται η διευρυμένη έννοια της ζωγραφικής μέσα από νομαδικές/σχεσιακές διαδικασίες που εκτείνονται πέρα από τη διδασκαλία της ζωγραφικής στους απομονωμένους και αισθητικοποιημένους χώρους μια παραδοσιακής Σχολής Καλών Τεχνών. Το εργαστήριο αναπτύσσεται ως μια μετακινούμενη νομαδική διαδικασία που εργάστηκε σε τόπους-τόπους (Πρέσπες, Πτολεμαϊδα, Πέλλα, Καίμακτσαλάν, Μοσχοχώρι, Θεσσαλονίκη, Μοσχάτο και πέρα από το εδώ στην Λουβάρτντεν, στο Μπρούκλιν στην Κωνσταντινούπολη) καθιστώντας τη διδασκαλία ένα σχεσιακό αποτέλεσμα ιδεών και ανθρώπων που κινούνται σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.
Με την έκθεση δημιουργείται στο χώρο του Underflow Record Store & Art Gallery ένα σημείο συνάντησης όπου οι απόφοιτοι, εικαστικοί καλλιτέχνες πλέον, δείχνουν τα έργα που έχουν πραγματοποιήσει το διάστημα χρόνο μετά την αποφοίτησή τους. Συναντώνται, αυτοί που πέντε χρόνια εργάστηκαν σε ένα οριακό τόπο, στο Μεσονήσι και την ύπαιθρό του, στο μητροπολιτικό κέντρο που είναι η Αθήνα. Καταγράφεται με αυτό τον τρόπο ο αναστοχασμός του τόπου όπου εργάστηκαν (στο Μεσονήσι αλλά και σε άλλους τόπους) και του τρόπου που αξιοποιήθηκε δημιουργικά το διάστημα μετά την αποφοίτησή τους όταν εργάστηκαν ως εικαστικοί καλλιτέχνες.
Επιμέλεια
Γιάννης Ζιώγας, Σύνθια Γεροθανασίου, Πέννυ Γκέκα, Έλενα Εφέογλου, Σοφία Κυριακού,
Συμμετέχοντες καλλιτέχνεςΑλέξανδρος Αμπάτζογλου, Κωνσταντίνα Βαλερά, Μαρία Βολιώτη, Χριστίνα Γιαρένη, Ελένη Γρίβα, Βασιλική Δημητράκου, Ορέστης Δημόπουλος, Ελένη Ζαμπούνη, Ανό Θεοδώρογλου, Χρήστος Ιωαννίδης, Ιουλίτα Καραμαύρου, Γιώτα Καρβουνιάρη, Πέννυ Κορρέ, Χρήστος Κυριτόπουλος, Σύλβια Λαϊνά, Μαρία Μιντιούρη, Ζήσης Μπλιάτκας, Φίλιππος Ντεγίδης, Διονύσης Πρωτόγερος, Αγνή Ρούσσου, Ράνια Σχορετσανίτη, Αλέξανδρος Τσαντίδης, Ευγένιος Χασιώτης, Ναταλία ΧριστοφίδουΕγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 11 Ιουλίου

Διάρκεια έκθεσης: Τρίτη 11 Ιουλίου έως Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου
Γεγονός Ολοκλήρωσης: Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου
-1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών, Φλώρινα.
Χώρος Τέχνης Underflow Record Store & Art Gallery
Καλλιρόης 39, απέναντι από το Φιξ
Τηλ: 2114039926
Site: www.underflow.gr