Νικήτας Κίσσονας(Methexis) live at Underflow

Friday -
April
13,
2018
21:00
Underflow Record Store&Art Gallery
Athens,Greece

29186963_2052399974777384_5669590537070444544_n

Την Παρασκευή 13 Απριλίου, στον μαγικό χώρο του Underflow, κάτω από το ομορφότερο δισκοπωλείο της Αθήνας ο Νικήτας Κίσσονας θα κάνει την πρώτη του solo συναυλία. Παρέα με τις κιθάρες και τα εφέ του θα παίξει κομμάτια από τους δίσκους των Methexis, καινούργια κομμάτια καθώς και κάποιες ανυποψίαστες διασκευές διαλεγμένες στο πλαίσιο της βραδιάς. Πολυάριθμα πετάλια, ακουστική, κλασική και ηλεκτρική κιθάρα και ένα μικρόφωνο θα είναι τα εργαλεία με τα οποία θα δημιουργηθούν ατμόσφαιρες, θα τραγουδηθούν ιστορίες και θα λυθούν εντάσεις σε δημόσια θέα!

Παρασκευή 13 Απριλίου

Είσοδος: 6 ευρώ

Έναρξη: 21:00

facebookevent

more info

Ο Νικήτας Κίσσονας είναι ο κιθαρίστας, συνθέτης και ιθύνων νους τoυ αγγλόφωνου project Methexis. Μουσικά οι Methexis καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος μουσικών αναφορών αλλά κρατάνε την αισθητική της rock σαν βάση για τις δημιουργίες τους. Το είδος αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως Art Rock μιας και προσπαθεί μέσω συνδυασμού φαινομενικά ετερόκλητων στοιχείων να συνθέσει έργα με την δαιδαλώδη δομή της κλασσικής μουσικής, την περιπλοκότητα της jazz, τον πειραματισμό της σύγχρονης μουσικής και τον μοντερνισμό της νέας εποχής. Οι απαρχές αυτού του ιδιώματος ξεκινάνε από το 1968 στην Αγγλία όπου γεννήθηκε το Progressive Rock με κύριους εκφραστές συγκροτήματα όπως King Crimson, Genesis, Yes, Emerson Lake & Palmer, Camel, Van Der Graaf Generator, Pink Floyd κ.α.

Οι Methexis είναι στη βάση τους ένα project, ένα εγχείρημα μέσα από το οποίο ο Νικήτας Κίσσονας ξεκίνησε να δοκιμάζει διαφορετικούς τρόπους ηχογράφησης της μουσικής του και αργότερα μεταφοράς της στη σκηνή. Η δομή της μουσικής, η θεματολογία και οι στίχοι της σε συνδυασμό με την θεατρικότητα της ερμηνείας οδήγησε πολλές φορές στην παρουσίαση της μουσικής εν είδει παράστασης, κάτι που ολοκληρώνει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα που θέλει αυτό το project να βγάλει προς τον κόσμο. Για αυτόν τον λόγο οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο σχήμα διαφέρουν από περίοδο σε περίοδο και μπορούν να παρουσιαστούν σε μορφή trio έως 15μελής ορχήστρας ανάλογα τις απαιτήσεις της παράστασης και το ζητούμενο αποτέλεσμα της παραγωγής.

Το 2011 βρίσκει τους Methexis να κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο “The Fall Of Bliss”. Σε αυτόν τον δίσκο ο Νικήτας Κίσσονας έπαιξε όλα τα όργανα εκτός από drums (Νίκος Μοίρας) και πιάνο στο κομμάτι «Lines On A Bust» (Jargon). Το 2015 για την ηχογράφηση του δεύτερου, concept αυτή την φορά, δίσκου “Suiciety” επιστράτευσε ονόματα της διεθνούς σκηνής όπως ο Joe Payne, Linus Kåse, Walle Wahlgren, Brett d’Anon, Nikos Zades καθώς και ένα κουιντέτο εγχόρδων και ένα κουιντέτο χάλκινων πνευστών. Ο δίσκος μπήκε στις λίστες των καλύτερων δίσκων της χρονιά σε πολλά websites και μουσικά περιοδικά. Μέσα στο 2016 οι Methexis, ως 4μελής μπάντα, έπαιξαν σε πολλούς χώρους και ανοίγοντας σημαντικά συγκροτήματα όπως οι Σουηδοί Agusa. Σταθμός ήταν η παρουσία τους στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016 όπου έπαιξαν σχεδόν όλο το υλικό των δύο δίσκων. Το 2017 οι Methexis περιόδευσαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αυτή τη φορά όμως ως trio.

Το 2018 θα κυκλοφορήσει ο τρίτος δίσκος τους “Topos” κυρίως σε μορφή βινυλίου όπου θα αποτελείται από δύο 20λεπτες ορχηστρικές συνθέσεις. Τον δίσκο ηχογράφησε ο Νικήτας Κίσσονας με τους Θοδωρή Χριστοδούλου, Νικόλα Νικολόπουλο, Κωνσταντίνο Κεφαλά και Παναγιώτη Κραμπή.

Όλους τους δίσκους επιμελήθηκε και επεξεργάστηκε ηχητικά ο Λεωνίδας Πετρόπουλος.

 

 

share: